Ūdens
Ūdenim ir milzīga nozīme kafijas garšā, tāpēc būtu ieteicams lietot filtrētu ūdeni. Ja ūdens būs pārāk ciets, kafija var garšot neinteresanti, bet, izmanotojot pārāk mīkstu ūdeni, kafija var garšot nepatīkami skābi. Ieteicamais pH līmenis ūdenim, pagatavojot kafiju, būtu 6.5-7.5.
Ieteicamā ūdens temperatūra, pagatavojot kafiju, būtu no 92-96 C.
Izmantojot filtrētu ūdeni kafijas aparātos, tas ievērojami paildzinās kafijas aparātu dzīvi, kā arī varēsi izbaudīt katras kafijas patieso garšu.
Malums
Kafijas maluma pakāpe ir jāizvēlas atkarībā no metodes, kādā kafiju plānots pagatavot. Kafiju var samalt dažādi: gan ļoti smalki (turku kafija), gan smalki (espresso, moka kanniņa), gan vidēji (filtra kafijas konusi un aparāti), gan rupji (kafijas preskanna). Lai izceltu un izbaudītu katras kafijas patieso garšu, būtu ieteicams kafijas pupiņas samalt tieši pirms gatavošanas.
Daudzums
Katrs mēs sagaršojam savādāk, tāpēc vislabākais ir vadīties pēc savām sajūtām. Ieteicamais daudzums, pagatavojot kafiju, piemēram, ar kafijas preskannu vai filtra kafijas aparātu, vai konusu, ir 60g maltas kafijas uz 1l ūdens.